Ouderenzorg – Huisartsenpraktijk Dr. C.J. Vos – Spijkenisse
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Dr. C.J. Vos
Drogendijk 8a 3207 LE
Spijkenisse

Ouderenzorg

Praktijkondersteuner & Ouderenzorg

De Praktijkondersteuner (POH-S) ondersteunt de huisarts bij de ouderenzorg in de huisartsenpraktijk. Zij heeft een belangrijke rol bij deze kwetsbare groep mensen. Zij wordt ingezet om deze complexe problematiek goed in kaart te brengen en om de zorg indien nodig beter te coordineren.

Tijdens het spreekuur wil de POH graag van u horen hoe het met u gaat. Als bepaalde dingen niet zo goed gaan, dan kan de POH daar samen met u iets aan doen voordat er grote(re) problemen ontstaan. Op deze manier willen de huisarts en de POH u ondersteunen. Samen streven we ernaar om u met passende hulp en ondersteuning zo gezond en zelfredzaam mogelijk in uw eigen woonomgeving ouder te laten worden. U bent daarbij de leidende persoon.

Voor wie is de POH-Ouderenzorg?

De POH is beschikbaar voor alle patienten vanaf 75 jaar die ondersteuning of begeleiding van de huisarts en/of andere zorgverleners kunnen gebruiken bij het zelfstandig wonen.

Wat doet de POH-Ouderenzorg?

De POH nodigt u uit voor een gesprek. Dit gesprek vindt plaats in de huisartsenpraktijk of bij u thuis. Aan de hand van een vragenlijst bespreekt de POH verschillende dingen met u, zoals uw gezondheid, medicijngebruik, eet- en drinkgewoonten. Daarnaast zal de POH ook met u bespreken hoe actief en mobiel u bent, of u wel eens dingen vergeet en of u zich wel eens eenzaam voelt. Ook komt de veiligheid in en rond huis tijdens het gesprek aan de orde. Het eerste gesprek duurt ongeveer 45 minuten.

Wat gebeurt er na het gesprek?

De POH bespreekt de uitkomsten van het eerste gesprek met de huisarts. Naar aanleiding van het gesprek wordt bepaald of verdere begeleiding van de POH of inzet van andere zorgverleners nodig is. Hierbij kunt u denken aan een thuiszorgorganisatie, GGZ, WMO, mantelzorgers, geriaters, specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapie, ergotherapie en /of diëtiste.